Як відключити часову шкалу в Windows 10

| | 0 Comments| 1:46 AM
Categories:

Windows 10 Spring Creators Update ще не надійшов. Дата 10 квітня 2018 року настала і минула, і Microsoft вирішила відкласти випуск. Поки що немає нової дати, але користувачі все ще очікують, що оновлення вийде цього місяця. У Spring Creators Update є безліч чудових нових функцій, а хронологія є однією з найбільш очікуваних функцій цього оновлення. Це дозволить вам продовжити роботу з того місця, де ви зупинили її кілька днів тому, і це інтегровано з багатозадачністю. Якщо ви не шанувальник цієї функції, ви можете досить легко вимкнути Timeline.

Вимкнути хронологію

Щоб вимкнути хронологію, відкрийте програму «Налаштування» та перейдіть до групи налаштувань «Конфіденційність». Тут перейдіть на вкладку Багатозадачність.

  Як використовувати «Новий старт» Windows 10 у оновленні за травень 2020 року

На вкладці Багатозадачність перегляньте розділ Історія діяльності. Ви побачите опцію під назвою «Дозволити Windows збирати мої дії з цього ПК». Це буде ввімкнено. Вимкніть його, знявши прапорець, і він вимкне шкалу часу.

Якщо другий параметр у цьому розділі, тобто «Дозволити Windows синхронізувати мої дії з цього ПК у хмару», увімкнено, ви також повинні вимкнути його, інакше ваші дії синхронізуватимуться з іншими ПК, підключеними до того самого облікового запису Microsoft.

Якщо ви вимкнете цю опцію, Windows 10 більше не відстежуватиме вашу активність, однак вона все ще зберігає вашу активність до того, як ви вимкнули хронологію. Щоб очистити його, потрібно видалити історію хронології.

  Помилка запису Steam Disk в DOTA 2 на Windows 10 (ВИРІШЕНО)

Прокрутіть трохи нижче цієї ж панелі налаштувань, і ви побачите розділ під назвою «Очистити історію активності». Натисніть кнопку Очистити під нею та підтвердьте, що хочете видалити свою активність. Після видалення неможливо відновити його, тому будьте абсолютно впевнені, що вам не потрібно буде повертатися і перевіряти, що ви робили в певний день/дату.

Діяльність, збережена на вашому комп’ютері

Ваші дії на хронології зберігаються на вашому ПК, якщо ви не вирішите синхронізувати їх між пристроями. Якщо ви стурбовані тим, що Microsoft стежить за тим, що ви робите за допомогою Timeline, це не так. Опція синхронізації надсилає інформацію на хмарні сервери Microsoft, щоб її можна було синхронізувати з іншими вашими пристроями, але це не обов’язково завантажує Facebook Cambridge Analytica.

  Як створити індивідуальний план живлення в Windows 10

Якщо вам подобається ця функція, але ви хочете, щоб ваша діяльність була подалі від Microsoft, ви можете вимкнути синхронізацію і все одно дозволити Windows 10 збирати вашу активність і показувати її вам у хронології.