Як використовувати функцію реєстрації з друзями та родиною на вашому iPhone

Реєстрація — це функція, яку Apple представила разом з iOS 17, яка дозволяє автоматично сповіщати друзів і родину, коли ви прибули в пункт призначення. Це надзвичайно корисно, коли ви не хочете постійно повідомляти своє місцезнаходження чи кожен рух, але все одно хочете повідомити комусь про свою безпеку під час подорожі.

Навіть у ті прості випадки, з якими ми всі знайомі, наприклад, коли ви забули повідомити комусь, що ви прийшли додому, функція «Зареєструватися» стане в нагоді.

Як налаштувати реєстрацію на вашому iPhone

Реєстрація — це одна з багатьох прихованих функцій Повідомлень в iOS 17. Майте на увазі, що ця функція працює лише через iMessage і якщо в обох користувачів є пристрої з iOS 17 або новішої версії. Він також працює лише з однією особою одночасно. Він сповіщає їх, коли ви вперше починаєте його, а потім знову, коли завершуєте реєстрацію або якщо виникає проблема.

Почніть із початку розмови з тим, з ким ви хочете зареєструватися. Потім торкніться значка «Плюс» поруч із полем повідомлення, торкніть «Більше» та знайдіть «Зареєструватися» поруч із іншими програмами iMessage. Apple розповість вам про цю функцію, якщо ви запускаєте її вперше.

Обмін даними під час перевірки: обмежені та повні дані

Ви маєте повний контроль над тим, скільки даних Apple надає вашому одержувачу реєстрації, якщо щось піде не так. Apple поділяє параметри конфіденційності на два: обмежений і повний. Це налаштування, яке працює універсально для ваших контактів, але ви можете будь-коли змінити його в меню «Налаштування» > «Повідомлення» > «Дані реєстрації». Це пропонується як одне з багатьох налаштувань конфіденційності в iOS 17.

З обмеженим доступом до даних ваш контакт отримуватиме лише дані про ваше останнє місцезнаходження, відсоток заряду акумулятора та рівень сигналу. Якщо у вас Apple Watch, він також надішле ці дані. Однак за допомогою повного обміну даними ваш контакт отримує все, про що було згадано, а також повний маршрут, яким ви подорожували, нанесений на карту, час, коли ви востаннє розблокували свій iPhone або знімали Apple Watch.

Знову ж таки, незалежно від того, чи ви виберете Обмежений чи Повний, ваш контакт із реєстрацією отримає цю інформацію, лише якщо ви не відповісте на сповіщення про своє місцезнаходження.

Створення таймера першої реєстрації

Коли ви починаєте реєстрацію, ви можете вибрати таймер «Коли я приїду» або «Після» для сповіщення. Щоб зареєструватися на основі місцезнаходження, виберіть своє місцезнаходження, знайшовши його на карті.

Коли ви виберете місце, ваш iPhone відобразить ETA (орієнтовний час прибуття) для авто, громадського транспорту та пішки. Виберіть спосіб транспортування, який ви використовуватимете, і за бажанням додайте додатковий час до ETA, натиснувши «Додати час» — до додаткової години.

Для реєстрації за часом ви можете встановити таймер від 5 хвилин до 23 годин 55 хвилин.

Завершення реєстрації

Після завершення налаштування натисніть Готово. Потім надішліть реєстрацію через iMessage одержувачу.

Якщо ви використовуєте реєстрацію на основі місцезнаходження, ваш одержувач автоматично отримає сповіщення, коли ви прибудете. Для перевірки за часом у вас є 15 хвилин, щоб відповісти на реєстрацію після завершення таймера.

Якщо ви не відповісте вчасно або надовго відхилитесь від шляху, коли очікуєте у вибраному місці, особа отримає сповіщення. Перш ніж це станеться, у вас буде можливість за допомогою сповіщення додати деякий час до вашої реєстрації, якщо виникне затримка.

Заїзд сповіщає близьких без шкоди для конфіденційності

Функція реєстрації від Apple вражає, оскільки вона відкриває найкраще від володіння iPhone. Це дозволяє вам залишатися на зв’язку з людьми, які вам небайдужі, і повідомляти їм корисну інформацію про вас, коли вона їм потрібна, не жертвуючи своєю конфіденційністю, коли це не потрібно.

Параметри налаштувань Check In спочатку можуть здатися непосильними, але з часом це стане другою натурою. І не забувайте, що ви можете будь-коли змінити налаштування конфіденційності.