Як поділитися своїм календарем Google

Давайте подивимося правді в очі: тайм-менеджмент – це важко. Щоб добре працювати щодня, потрібна велика дисципліна, тому більшості людей часто бракує мотивації. Це змусило людей придумати різні рішення, як онлайн, так і офлайн, для таких проблем.

Великі компанії також відповіли на цю нескінченну проблему. Календар є відповіддю Google. Цей онлайн-додаток зазнав багато змін, тож як користувачі можуть ділитися своїми календарями у 2021 році? Ось чому ми збираємося вас навчити.

Надання доступу до свого календаря користувачам Google

Календар Google дає змогу ділитися своїм календарем певним людям. Єдина загвоздка полягає в тому, що вони мають бути користувачами Google і що ви можете робити це лише з комп’ютера. Ось як надати їм доступ до вашого календаря:

  • Відкрийте Календар Google, перейшовши на https://calendar.google.com або, якщо ви зараз використовуєте будь-яку іншу програму Google, увійшовши в меню Google Apps у верхньому правому куті та знайдіть його там.
  • У вашому Календарі Google ліворуч є список календарів під назвою «Мої календарі». Наведіть курсор миші на календар, яким хочете поділитися. Біля нього повинні з’явитися три крапки. Натисніть на них.
  • У спливаючому меню виберіть «Налаштування та спільний доступ».
  • Ви потрапите в меню налаштувань. Те, що ви шукаєте, — це параметр «Поділитися з певними людьми». Ви можете або прокручувати вниз, доки не знайдете його, або використовувати бічну панель ліворуч для полегшення доступу.
  • Знайшовши цю опцію, натисніть кнопку «Додати людей».
  • З’явиться спливаюче вікно «Поділитися з певними людьми». Він просить вас негайно ввести електронну адресу або ім’я, а також пропонує деякі контакти, з якими ви обмінялися. Google визначає лише імена користувачів, які включили Календар у свій обліковий запис Google.
  • Вибравши один або кілька контактів для спільного доступу до календаря, виберіть, що ваші контакти можуть робити у вашому календарі, налаштувавши параметр «Дозволи». «Переглядати лише вільний/зайнятий (сховати деталі)» лише дає змогу вашим контактам бачити, коли ви вільні чи зайняті, без будь-яких додаткових відомостей. «Переглянути всі подробиці» дозволяє їм бачити всі події та всі їхні деталі, але вони немає дозволу що-небудь редагувати. «Вносити зміни до подій» дозволяє їм редагувати всі події, але не ділитися ними. «Вносити зміни та керувати спільним доступом» дозволяє їм також ділитися подіями, надаючи їм майже такий же доступ до вашого календаря, як і ви. Примітка: ви можете змінити це налаштування для кожної особи окремо та в будь-який час.
  • Натисніть синю кнопку «Надіслати» у нижньому правому куті цього вікна. Він закриється, і ви повернетеся до налаштувань календаря. Він також додасть людей, яких ви запросили для перегляду або доступу до вашого календаря.
  • Якщо ви користуєтеся Групами Google, ви також можете поділитися своїм Календарем Google з усією групою. Все, що вам потрібно зробити, це ввести адресу електронної пошти групи у вікні «Поділитися з певними людьми».

    Щоб припинити ділитися календарем з людиною або групою, натисніть кнопку «X» поруч із ними.

    Надання доступу до свого календаря людям, які не користуються Календарем Google

    Щоб надати доступ до свого календаря людям, які не користуються Календарем Google, потрібно зробити свій календар загальнодоступним і надати їм посилання. Для цього введіть налаштування календаря так само, як і для попереднього способу, і виконайте наступне:

  • У налаштуваннях календаря знайдіть опцію «Дозволи доступу». Ви можете або прокручувати вниз, доки не знайдете його, або використовувати бічну панель ліворуч для полегшення доступу.
  • Спочатку потрібно зробити свій календар загальнодоступним. Для цього встановіть прапорець біля пункту «Зробити доступним для всіх».
  • Google попередить вас, що всі зможуть переглядати події вашого календаря, а також знайти ваш календар за допомогою пошуку в Google. Якщо ви все влаштовуєте, натисніть «ОК».
  • Тепер ваш календар доступний для всіх, але це не має особливого значення, оскільки вам потрібно надіслати посилання людям, які не використовують Календар Google, щоб поділитися ним з ними. Щоб отримати посилання, натисніть кнопку «Отримати посилання для спільного доступу» під опцією, яку ви щойно використали.
  • З’явиться посилання на календар, а потім кнопка «Копіювати посилання». Натисніть на цю кнопку, щоб скопіювати посилання. Унизу екрана має з’явитися невелике сповіщення про те, що посилання скопійовано у ваш буфер обміну.
  • Щоб припинити публічний доступ до свого календаря, зніміть прапорець «Зробити доступним для всіх».

    Прийом запрошень

    Ще одна корисна функція зі спільним календарем – це керування запрошеннями. Коли ви надаєте доступ до календаря людям, які мають дозвіл на перегляд деталей події, ви можете вибрати, які запрошення на події вони прийматимуть автоматично.

    Якщо залишити параметр за замовчуванням «Автоматично додавати всі запрошення до цього календаря», усі запрошення на нові події будуть видимими, навіть якщо вони відбуваються одночасно. З іншого боку, якщо змінити параметр на «Автоматичне прийняття запрошень, які не конфліктують», запрошення на події прийматимуться, лише якщо вони не заважають уже існуючим подіям.

    Розклад увімкнено

    Спільний доступ до Google Календаря з особами або групами може виявитися корисним, якщо вони запитають вас, чи доступні ви в певний день, а також з робочих причин. Сподіваюся, тепер ви знаєте, як це зробити.

    Яка ваша думка щодо того, щоб поділитися своїм календарем з іншими? Якщо ви вже ділитеся нею, наскільки це допоможе вам стежити за своїм часом? Дайте нам знати в коментарях нижче.