Як забути мережу Wi-Fi на Mac

Ключові висновки

  • Забудьте про мережі Wi-Fi у налаштуваннях системи, щоб запобігти автоматичному підключенню. Однак для цього потрібно буде повторно ввести пароль пізніше.
  • Якщо забути мережу Wi-Fi, вона також буде видалена з інших пристроїв Apple, якщо ви використовуєте iCloud Keychain.
  • Кращим варіантом було б вимкнути автоматичне приєднання для певних мереж Wi-Fi, щоб запобігти автоматичному підключенню, зберігаючи дані для входу недоторканими.

Якщо ваш Mac намагається тримати вас онлайн, автоматично підключаючись до найближчих мереж Wi-Fi, забути мережу Wi-Fi у macOS — один із способів вирішення проблеми. Альтернативний метод передбачає вказівку вашому Mac не автоматично приєднуватися до певної мережі.

Ви можете заборонити вашому Mac приєднуватися до певних мереж з різних причин — низька швидкість завантаження, слабкі протоколи шифрування тощо. Ми покажемо вам, що саме потрібно зробити, щоб забути мережу Wi-Fi і зупинити ваш Mac від приєднання до мереж автоматично.

Забудьте про мережі Wi-Fi у системних налаштуваннях Mac

На сторінці налаштувань Wi-Fi налаштуйте свій Mac забути всі раніше збережені мережі Wi-Fi. Однак майте на увазі, що це також означає, що вам доведеться вручну повторно ввести пароль мережі, якщо ви захочете підключитися до неї пізніше.

Якщо ви використовуєте iCloud Keychain, якщо забути мережу Wi-Fi, цю мережу також буде видалено з усіх інших пристроїв Apple, які ви використовуєте.

Замість того, щоб забувати мережу Wi-Fi, зазвичай краще змінити налаштування цієї мережі, щоб ваш Mac не підключався до неї автоматично (про це пізніше).

Щоб забути мережу Wi-Fi на вашому Mac, ось що вам потрібно зробити;

  • Натисніть піктограму Wi-Fi на панелі меню та виберіть Налаштування Wi-Fi. Якщо ви не бачите піктограму стану, перейдіть до Системних налаштувань > Wi-Fi.
  • Якщо ви хочете забути мережу, до якої ви зараз підключені, натисніть кнопку з крапкою (…) біля назви Wi-Fi у розділі «Відомі мережі».
  • Виберіть «Забути цю мережу», а потім натисніть «Видалити» у спливаючому вікні для підтвердження.
  • Якщо ви хочете забути будь-яку збережену мережу (навіть ті, які не знаходяться в межах досяжності), прокрутіть униз і натисніть Додатково.
  • У розділі «Відомі мережі» натисніть кнопку з крапкою (…) поруч із мережею, яку потрібно забути, і виберіть «Видалити зі списку».
  • Виберіть Видалити для підтвердження.
  • Пам’ятайте, що вам може знадобитися автентифікація за допомогою Touch ID (або інших методів розблокування Mac), щоб забути мережу Wi-Fi. Однак з мого досвіду, після вибору «Видалити», щоб забути мережу Wi-Fi, і відмови підтвердити мою особу, коли з’явиться відповідний запит, пристрій усе одно забув мережу. Це означає, що можна забути мережу Wi-Fi на вашому Mac без пароля адміністратора.

    Вимкніть автоматичне приєднання для мереж Wi-Fi на вашому Mac

    Якщо ви хочете заборонити вашому Mac автоматично підключатися до певної мережі Wi-Fi, але хочете зберегти його дані для входу недоторканими, просто забороніть йому автоматичне приєднання до цієї мережі. Ось як це зробити:

  • Натисніть піктограму Wi-Fi на панелі меню та виберіть Налаштування Wi-Fi. Крім того, ви можете перейти в Системні параметри > Wi-Fi.
  • Якщо ви зараз підключені до мережі, натисніть кнопку з крапкою (…) поруч із назвою мережі в розділі «Відомі мережі»​​​​​​. Після цього зніміть прапорець «Автоматичне приєднання» у спливаючому вікні.
  • В іншому випадку прокрутіть сторінку налаштувань Wi-Fi униз і натисніть Додатково.
  • У розділі «Відомі мережі» клацніть кнопку з крапкою (…) поруч із мережею, до якої потрібно вимкнути автоматичне приєднання.
  • Потім у спливаючому вікні зніміть прапорець біля опції «Автоматичне приєднання».
  • Натисніть Готово, щоб завершити.
  • Тепер щоразу, коли мережа Wi-Fi знаходиться поблизу, вам доведеться підключатися до неї вручну. Ви можете зробити це, клацнувши піктограму Wi-Fi на панелі меню, а потім клацнувши назву мережі в розділі Відомі мережі​​​​.

    Забудьте мережу Wi-Fi або зупиніть автоматичне приєднання на вашому Mac

    Забути мережі Wi-Fi на вашому Mac швидко й легко, але це також видаляє відповідні паролі. Тому ви можете замість цього вимкнути функцію автоматичного приєднання. Якщо вимкнути автоматичне приєднання, ваш Mac збереже облікові дані мережі, позбавивши вас від повторного введення пароля.