Як віддалено вийти з Windows 10

Windows 10 може автоматично блокувати ваш екран, якщо ваша система деякий час простоювала. Ви можете вибрати тривалість періоду простою. Це може тривати як одна хвилина, так і година або більше. Блокування екрана блокує доступ до програм, відкритих на вашому робочому столі, і не дозволяє будь-кому отримати доступ до ваших файлів. Якщо ви забули заблокувати екран або відчуваєте, що ваш пароль зламано, ви можете змінити пароль, а потім віддалено вийти з Windows 10.

Якщо ви використовуєте PIN-код на робочому столі замість пароля облікового запису, його неможливо змінити, якщо у вас немає доступу до своєї системи. Незалежно від того, який метод ви використовуєте для входу у свою систему, ви все одно можете використовувати цей метод для віддаленого виходу з Windows 10.

Знайти мій пристрій

Перш ніж ви зможете віддалено вийти з Windows 10, вам потрібно ввімкнути функцію «Знайти мій пристрій» у вашій системі, а також увімкнути на ньому служби визначення місцезнаходження. Якщо обидві служби не ввімкнено у вашій системі, ви не зможете вийти віддалено.

Щоб увімкнути функцію «Знайти мій пристрій», відкрийте програму «Налаштування». Перейдіть до групи налаштувань «Оновлення та безпека» та виберіть вкладку «Знайти мій пристрій». Увімкніть службу, а потім перейдіть до групи налаштувань Конфіденційність. Перейдіть на вкладку Місцезнаходження та ввімкніть служби локації.

Віддалений вихід

Відвідайте веб-сайт Microsoft, увійдіть у свій обліковий запис і перейдіть до своїх пристроїв. Знайдіть свій пристрій. Може сказати, що «Знайти мій пристрій» вимкнено, але якщо ви знаєте, що він увімкнено, виберіть пристрій.

Знайдіть свій пристрій і натисніть кнопку Блокування у верхньому правому куті карти.

Ви побачите повідомлення про те, що всі активні користувачі вийдуть із системи, а локальні користувачі будуть вимкнені. Облікові записи адміністратора зможуть увійти в обліковий запис. На наступному екрані у вас буде можливість ввести повідомлення. Це повідомлення відобразиться на заблокованому екрані.

Вихід буде майже миттєвим. Параметр на екрані пристрою говорить «Заблокувати», але насправді він виходить із системи всіх користувачів, які ввійшли в систему. Microsoft могла б обійтися з невеликою увагою до того, як вона позначає кнопки. На перший погляд це здається, що це лише заблокує систему, і хоча це може бути корисно в деяких випадках, вийти з системи може бути набагато краще.