Як вимкнути спільний доступ поблизу в Windows 10

| | 0 Comments| 10:04 PM
Categories:

Спільний доступ — це нова функція, яка з’явиться в Windows 10 із оновленням Spring Creators Update, яке виходить сьогодні. Вам доведеться почекати деякий час, перш ніж він стане доступним для всіх, але оновлення офіційно виходить. Поруч доступна версія AirDrop для Windows 10. Він трохи відрізняється від AirDrop у виконанні, але по суті це те саме. Функція Nearby Sharing дозволяє ділитися, надсилати й отримувати файли з пристроїв Windows 10, які знаходяться в тій самій мережі Wi-Fi, що й ви. Ви можете обмежити цю функцію, щоб вона могла надсилати файли лише між вашими власними пристроями, або ви можете повністю вимкнути спільний доступ поблизу.

Вимкніть функцію «Обмін поблизу».

Поруч із доступом — це функція Windows 10 Spring Creators Update. Якщо ви не використовуєте Windows 10 build 1803, ви не побачите ні цієї функції, ні можливості її вимкнення. Перевірте свою збірку Windows 10 і номер версії, перш ніж шукати цю опцію.

  Як увімкнути підтримку Webp в Edge у Windows 10

Відкрийте програму «Налаштування» та перейдіть до групи налаштувань «Система». Виберіть вкладку «Спільний досвід». Тут ви побачите перемикач, який може вимкнути спільний доступ поблизу.

Спільний доступ поблизу є корисною функцією, і Microsoft впровадила її, щоб випадкові люди не могли надсилати вам файли, якщо ви їх не приймете. Тим не менш, якщо ви не хочете дозволяти всім поблизу надсилати вам файли за допомогою функції «Поруч», але ви вважаєте, що ця функція корисна для переміщення файлів між вашими власними пристроями без використання електронної пошти, хмарного накопичувача чи USB-накопичувача, ви можете обмежити Спільний доступ лише для ваших пристроїв.

  Як видалити користувача в Windows 10

Щоб обмежити функцію «Спільний доступ» для своїх пристроїв, відкрийте спадне меню «Я можу ділитися або отримувати вміст від» і виберіть параметр «Лише мої пристрої».

Мої пристрої

Ваші пристрої – це всі пристрої з Windows 10, на яких ви ввійшли за допомогою облікового запису Microsoft. Щоб перевірити, на які пристрої ви ввійшли, і скасувати доступ до деяких із них, відвідайте це посилання та увійдіть за допомогою свого облікового запису Microsoft.

Ви можете відразу побачити, скільки пристроїв підключено до вашого облікового запису Microsoft, і ви можете відредагувати, тобто видалити їх, натиснувши кнопку Керувати.

Якщо у вас є ноутбук, який надає компанія, не варто додавати його до надійних пристроїв через особистий обліковий запис Microsoft. Функція Nearby Sharing може бути зручною, але ви можете порушувати правила компанії щодо використання та розповсюдження інформації, встановленої вашим роботодавцем, використовуючи її в особистому обліковому записі.

  Як зробити щоденні фотографії Bing шпалерами на Windows 10

Якщо ви хочете надсилати файли між робочим і особистим комп’ютером за допомогою функції «Обмін поблизу», вам слід налаштувати функцію, щоб приймати файли від усіх. Ви можете вимкнути його, коли він вам не потрібен. У Центрі дій є невеликий корисний перемикач, який можна використовувати, щоб увімкнути або вимкнути його на льоту.