Як вимкнути повноекранне попереджувальне повідомлення Firefox

| | 0 Comments| 11:06 AM
Categories:

Щоразу, коли ви переглядаєте відео в повноекранному режимі у Firefox, на кілька секунд з’являється попередження, а потім з’являється з екрана. Хоча його основна мета — безпека, ви можете вимкнути спливаюче вікно, якщо воно вас дратує.

Що таке повноекранне попередження і чому це важливо?

Усі сучасні браузери використовують Повноекранний API представляти потрібний вміст, наприклад відео, зображення та онлайн-ігри, на весь екран, без інших елементів інтерфейсу користувача. Якщо ввімкнено, у верхній частині сторінки на мить з’являється невелике попередження, яке сповіщає вас про його активацію. Це та сама функція, коли ви дивитеся відео YouTube у повноекранному режимі.

Хоча іноді це може дратувати — і перш ніж вимкнути повідомлення взагалі — важливо переглянути його призначення та те, як воно допомагає запобігти фішинговим атакам.

Єдине реальне обмеження для розробників, які використовують API, полягає в тому, що для того, щоб запустити повноекранний режим, користувач повинен ініціювати його клацанням або натисканням клавіші (комбінація клавіш). Причина, по якій існує ця умова, полягає в тому, щоб не допустити автоматичного завантаження фішингових шахрайських сайтів у повноекранному режимі під час відвідування сайту.

  Як швидше вводити електронні листи в Gmail

На жаль, ця функція схильна до дуже хитромудрої фішингової атаки. Зловмисники можуть використовувати API, щоб показати вам підроблену версію веб-сайту в повноекранному режимі, яка виглядає на диво схожа на реальну угоду. Все, що вам потрібно зробити, це натиснути посилання, що виглядає законним, і API завантажить повноекранний режим з тим, що виглядає як робочий веб-браузер.

У цьому випадку, коли фальшивий сайт переходить у повноекранний режим, браузер блимає попередженням, що сповіщає вас про його запуск. Якщо ви пропустите попередження, ви можете подумати, що це законний сайт.

Якщо ви хочете дізнатися більше про те, як повноекранний API HTML5 можна використовувати під час фішингових атак, Ферос, програміст, який вперше це виявив, докладає великих деталей — і навіть має робочий приклад фальшивого сайту Bank of America — на їхній веб-сайт.

Отже, тепер, коли ми вирішили все це, якщо ви все ще хочете вимкнути попередження — або просто скоротити час, необхідний для зникнення — давайте продовжимо.

  Що таке GIF і як їх використовувати?

Як вимкнути повноекранне попередження

Щоб перейти вперед і вимкнути повноекранне попередження, нам потрібно отримати доступ до сторінки додаткових налаштувань, яка подібна до ввімкнення прапорців у Chrome.

Попередження: Firefox зберігає всі налаштування на цій сторінці, тому ви повинні бути обережними, коли тут міняєтесь. Зміна цих налаштувань може зашкодити стабільності та безпеці браузера. Ви повинні продовжувати, лише якщо ви впевнені та впевнені в тому, що робите.

Введіть about:config в адресний рядок і натисніть клавішу Enter. Сторінка завантажується з попередженням про наслідки зміни цих налаштувань та вплив, який це може мати на Firefox. Натисніть кнопку «Прийняти ризик і продовжити».

Дійте обережно та клацніть

У рядку пошуку введіть full-screen-api.warning.timeout у рядок пошуку та натисніть значок олівця поруч із результатом, щоб змінити значення параметра.

Введене число – це час у мілісекундах, поки попередження не почне зникати. Пам’ятайте, що значення менше 500 ледве з’являється після повноекранного запуску. З міркувань безпеки, якщо ви хочете бачити попередження під час переходу в повноекранний режим, вам слід ввести приблизно 500 мілісекунд. В іншому випадку введіть 0. Після завершення натисніть галочку.

  Як додати роздільник закладок у браузер

Після того, як ви змінили значення в налаштуваннях, вам не потрібно перезапускати Firefox. Наступного разу, коли ви клацнете відео в повноекранному режимі, буде використано новий час очікування.

Щоб повернутися до тайм-ауту за замовчуванням, поверніться на сторінку «Додаткові параметри» та натисніть стрілку скидання в крайньому правому куті параметра повноекранного режиму-api.warning.timeout.

Як згадувалося раніше, повне вимкнення попереджувального повідомлення може мати ризики для безпеки, оскільки деякі відомі фішингові шахрайства можуть використовувати цю вразливість. Хоча ця загроза все ще існує, ймовірно, було б розумно зберегти затримку тайм-ауту, яка сповіщає вас, коли що-небудь запускає повноекранний режим у браузері.