Як вибрати, яку інформацію синхронізувати в Chrome

Google нещодавно змінив спосіб перегляду синхронізованих даних у Chrome, але ви все ще можете зберігати та синхронізувати закладки, паролі, теми, розширення тощо, де б ви не були, за допомогою свого облікового запису Google. Ось як вибрати, що буде синхронізовано на всіх ваших пристроях.

Увімкніть синхронізацію для Google Chrome

Щоб спочатку отримати доступ до переваг синхронізації інформації на своїх пристроях, де б ви не були, вам потрібно ввійти та ввімкнути синхронізацію для Google Chrome.

Як вибрати інформацію для синхронізації

Google Chrome зберігає та синхронізує все у вашому веб-переглядачі, коли ви ввійшли через свій обліковий запис Google. Це вигідна функція, якщо, наприклад, ви входите на шкільний або робочий комп’ютер і хочете мати доступ до всіх своїх закладок, збережених паролів, розширень і налаштувань, доступних зі свого персонального комп’ютера.

Якщо ви з тих людей, які не використовуєте повний процес синхронізації Chrome, можливо, вам захочеться обмежити збереження певної інформації у вашому обліковому записі.

Після того, як ви ввійшли в Chrome за допомогою облікового запису Google, настав час вибрати, яка інформація буде збережена та синхронізована з вашим браузером.

Запустіть Chrome, клацніть зображення профілю, а потім натисніть «Синхронізація з». Ви також можете ввести chrome://settings/people в універсальне вікно пошуку та натиснути Enter.

Клацніть зображення профілю, а потім натисніть

Під заголовком «Люди» натисніть «Синхронізувати та служби Google».

Далі натисніть «Керувати синхронізацією».

На наступному екрані нижче наведено все, що зберігається у вашому обліковому записі та синхронізується на всіх ваших пристроях. За замовчуванням увімкнено «Синхронізувати все». Щоб вручну перемкнути, яку інформацію синхронізувати з Chrome, спочатку потрібно вимкнути «Синхронізувати все», а потім вимкнути будь-які інші параметри, перемикаючи перемикач напроти нього.

Щоб використовувати однакові налаштування на кожному пристрої, на якому ви входите, залиште «Синхронізувати все» увімкненим.

Будь-які внесені вами зміни автоматично зберігаються, і ви можете закрити вкладку, коли закінчите.

Ось і все. Після внесення змін будь-яка інформація, яку ви вимкнули, більше не зберігатиметься у вашому обліковому записі Google і на різних пристроях.