Вас турбує конфіденційність ChatGPT? Ось як відмовитися

| | 0 Comments| 5:35 AM
Categories:

Ключові висновки

  • Ви можете відмовитися від використання ChatGPT ваших даних чату для навчання, щоб ваші розмови залишалися приватними.
  • Якщо вимкнути функцію збору даних ChatGPT, ви втратите доступ до своєї історії чату, але ви можете легко ввімкнути її знову.
  • OpenAI зберігає всі розмови протягом 30 днів і перевіряє їх з міркувань безпеки, незалежно від того, чи відмовилися ви від збору даних.

Незважаючи на те, що ChatGPT є фантастичним інструментом штучного інтелекту, з моменту запуску в листопаді 2022 року він має певні проблеми щодо конфіденційності. Однією з таких проблем є те, що OpenAI використовує дані чату користувачів для подальшого навчання своїх LLM.

Але не турбуйтеся; Ви можете відмовитися від використання даних чату, зберігаючи конфіденційність ваших розмов ChatGPT.

Що таке історія чатів і функція навчання ChatGPT?

Коли ви реєструєте обліковий запис ChatGPT (безкоштовну чи преміум-версію), ChatGPT зберігає вашу історію чату та використовує дані чату для майбутніх тренувань за замовчуванням.

Якщо ви не зміните налаштування конфіденційності ChatGPT, ви побачите свою історію чату в лівому стовпці головної сторінки ChatGPT. Ви можете повернутися до цих чатів і продовжити з того місця, де зупинилися, у будь-який момент, але це має свою ціну: ваші дані чату.

  Як вимкнути сповіщення, коли ваш iPhone перебуває в режимі очікування

Навчальні дані ChatGPT надходять із низки джерел, таких як книги, статті, фільми тощо, але для постійного навчання часто використовуються вже існуючі розмови. Але звідки вони беруться?

Хоча OpenAI не стверджує, що робить щось погане з вашими даними чату, Поширені запитання щодо OpenAI зазначає, що ваші чати «можуть переглядати [its] Тренери ШІ для вдосконалення [its] системи». OpenAI може використовувати ваші розмови на власний розсуд, передаючи їх у свою велику мовну модель (LLM) у процесі навчання.

Однак у квітні 2023 року OpenAI почав пропонувати користувачам вибір: вимкнути або ввімкнути історію чату та збір даних про навчання.

Як відмовитися від історії чатів і функції навчання ChatGPT

Відмова від функції даних чату ChatGPT має один недолік, і це втрата вашої історії чату. Це не просто означає, що OpenAI не може зберігати історію ваших чатів; це також означає, що ви не можете переглядати свою історію чату. Таким чином, повернення до попередніх чатів стає неможливим, роблячи всі ваші попередні дані чату недоступними. Зауважте, що це не видаляє вашу історію ChatGPT, але робить її недоступною, доки ви знову не ввімкнете історію чату та функцію навчання.

  Як змінити адресу електронної пошти Yahoo

Але якщо вас це влаштовує, ви можете легко відмовитися від функції історії та навчання ChatGPT лише кількома клацаннями миші.

Спочатку клацніть назву свого профілю в нижньому лівому куті головної сторінки та перейдіть до Налаштувань і бета-версії.

У налаштуваннях натисніть опцію «Керування даними». Тепер ви побачите налаштування під назвою Історія чату та навчання. Ця функція буде активна за замовчуванням, але просте натискання перемикача миттєво вимкне її. Тепер цю функцію вимкнено, і ви помітите, що ваша історія чату більше не доступна на головній сторінці.

ChatGPT дозволяє знову ввімкнути цю функцію, натиснувши опцію «Увімкнути історію чату», яка з’являється над списком історії, але це знову ввімкне історію чату та збір даних чату для навчання.

Щоб забезпечити найвищий рівень конфіденційності, доцільно залишати цей параметр вимкненим, де це можливо.

Після того, як ви вимкнете цю функцію, усі майбутні чати не використовуватимуться для навчання, але попередні чати, які мали місце, коли цю функцію було ввімкнено, усе ще доступні для OpenAI.

  Додайте жести активатора для музичного додатка за допомогою налаштування Cydia [Jailbreak]

Збір даних ChatGPT, від якого ви не можете відмовитися

Хоча ви можете вимкнути історію ChatGPT і функцію навчання, певних типів збору даних вам не уникнути. Зокрема, OpenAI зберігає всі ваші розмови протягом 30 днів, щоб перевірити їх на наявність шкідливих чи невідповідних даних. У вищезазначених поширених запитаннях OpenAI пише:

У рамках нашого зобов’язання щодо безпечного та відповідального штучного інтелекту ми перевіряємо розмови, щоб покращити наші системи та переконатися, що вміст відповідає нашій політиці та вимогам безпеки.

Заява OpenAI щодо контролю за історією та навчальними даними пояснює, що компанія «зберігає нові розмови протягом 30 днів і переглядатиме їх лише за потреби, щоб відстежити порушення, перш ніж видаляти остаточно». Майте на увазі, що це так, незалежно від того, чи ви вимкнули історію чату та функцію навчання.

OpenAI також зберігає вашу адресу електронної пошти, ім’я та платіжні дані, якщо ви підписалися на підписку ChatGPT Plus (плата за яку стягується щомісяця). Однак, щоб справді видалити всі ваші дані ChatGPT, вам потрібно буде повністю видалити свій обліковий запис ChatGPT.